Egyetlen napirendi pontja volt a Graphisoft Park rendkívüli közgyűlésének, miszerint a tőzsdei cég egy, nemzetközileg bevett, de a magyar tőkepiacon eddig nem látott ügyletről hozott döntést.

A közgyűlés felhatalmazást adott az igazgatótanács részére strukturált részvény-visszavásárlási tranzakció végrehajtására, azaz felhatalmazza az igazgatótanácsot legfeljebb 33 millió euró értékben saját (0,02 euró névértékű) "A" sorozatú törzsrészvény megszerzésére. Az ellenérték legalacsonyabb összege részvényeként 1 forint, legmagasabb összege 6280 forint részvényenként. A megszerezhető részvények számát a közgyűlés nem korlátozza.

Bojár Gábor, a cég elnöke és legnagyobb tulajdonosának elmondása szerint a döntés lényege, hogy a szóban forgó, nagyjából 11 milliárd forint értéknek megfelelő eurót nem fizetik ki osztalékként. Bojár szerint a következő 10 évre modellezett eredmények alapján a részvényesek sokkal nagyobb értéket kapnak, mintha pusztán kivennék a profitot osztalékként.

A közgyűlés megszavazta az indítványt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!