Nagyot zuhant a Bayer-részvény ára

Csökkenéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn - számolt be az MTI.
Domokos Erika, 2018. augusztus 13. hétfő, 19:26
Fotó: Pixabay

A londoni FTSE100 index 0,33 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,52 százalékos mínusszal, a párizsi CAC-40 mutató 0,04 százalékos csökkenéssel fejezte be a napot.

A nap egyik nagy vesztese a német Bayer volt több mint tíz százalék árfolyamveszteséggel. A cég árfolyamgyengülését egy pénteki amerikai bírósági döntés váltotta ki. A nemrég 63 milliárd dollárért a német vegyipari vállalat tulajdonába került Monsantót ugyanis 289 millió dollár kártérítés kifizetésére ítélte egy San Franciscó-i bíróság - írta az MTI.

Az olajár csökkent, az amerikai-kínai kereskedelmi feszültség éleződése annak várható gazdasági következményei miatt kétségeket támaszt a világ olajkeresletének növekedésével szemben.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 90 cent csökkenéssel, 71,91 dolláron állt.

Ugyanekkor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,23 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,08 százalék mínuszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,03 százalék emelkedést jelzett.

A kép illusztráció, forrás: Pixabay.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK