Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Intercontinental Exchange (ICE) határidős tőzsdén egy font (45,36 dekagramm) arabica ára 1,66 dollár volt szerdán, míg 2013 decemberének végén csak 1,16 dollár volt az ár fontonként. Az árnövekedés éves szinten 43 százalék volt.

Az arabica ára széles sávban ingadozott 2014-ben. Október elején több mint kétéves csúcsot döntött az ár, mert Brazíliában szárazság miatt csökkent a termés, de ahogy jobbra fordult az időjárás és megérkezett az eső, a kávé ára is elkezdett csökkeni.

A gyengébb minőségű robusta kávéfajta ára szintén emelkedett 2014-ben. Szerdán a tonnánkénti ár 10 dollárral 1916 dollárra nőtt, ez éves szinten 13,8 százalékos drágulásnak felel meg.

A nemzetközi árupiacon a kávéval ellentétben a nádcukor ára csökkent. A nádcukor ára fontonként 14,52 cent volt, éves szinten 11,5 százalékot esett az ára. A nádcukor ára már a negyedik egymást követő év óta csökkent.

A kávébab ára 2014 egészét nézve nőtt, 2910 dollár volt tonnánként szerdán New Yorkban a határidős piacon márciusi szállításra, éves szinten 7,4 százalékkal drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!