Nagyot drágult az OTP

A BÉT indexe 0,8 százalékos többlettel 11 854,38 ponton zárta a pénteki kereskedést.
NAPI Online, 2009. február 13. péntek, 16:46
Fotó:

A pozitív nyitást követő megingás után százpontos sávban ingadozott pénteken a BÉT indexe. A mutató röviddel zárás előtt érte el napi csúcspontját, 11 930 pont felett, a 11 854,38 pontos nap végi érték 0,8 százalékkal múlta felül a csütörtökit. Budapest bizonytalan nemzetközi környezetben tudott erősíteni, a vezető tőzsdék indexei ugyanis nyereség és veszteség határán táncolnak. Az emelkedést a vártnál rosszabb magyar és eurózónás GDP-adat sem tudta meggátolni.

A BUX-ot a blue chipek között a leginkább a vártnak megfelelő gyorsjelentéssel és létszámleépítési tervekkel előrukkoló OTP részvénye húzta fel. A bankpapír 2510 forinton érte el pénteki maximumát, de a 2490 forintos záróár is 4,2 százalékos többletet takart.

A nyertesek közé iratkozott fel a Richter is, a gyógyszergyártó részvénye 1,9 százalékkal 27 800 forintra drágult. Ugyancsak erősíteni tudott közel 0,5 százalékkal az Egis, és 12 400 forinton zárt.

A Mol-papír esett-kelt, az árfolyam 9255-9500 forint között ingadozott. A vége e sáv végéhez lett közelebb, a 9270 forintos kurzus 1,2 százalékos mínuszt jelentett.

A Magyar Telekom csupán délelőtt próbálkozott meg némi többletet összegyűjteni, délután már csak az volt a kérdés, mekkora lesz a veszteség záráskor. A válasz 1,3 százalék lett, miután a távközlési cég részvényei 590 forinton fejezték be a kereskedést.

A legnagyobb, 11 százalék fölötti emelkedést pénteken a Phylaxia érte el, míg a másik oldalon a Humet közel 5 százalékos esése volt a legnagyobb, igaz, mindkét papír roppant szerény forgalmat produkált.


A pesti tőzsde pénteken is túlteljesítette a prágai és a varsói börzét, előbbi 0,3, utóbbi nem egészen 0,2 százalékos gyengülést mutatott záráskor fő mutatójában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK