Nagyot emelkedett Amerika

Pozitív tartományban nyitottak, és napi csúcson zártak a fő amerikai részvényindexek a hét első kereskedési napján. Az alaphangulatot Ben Bernanke Fed-elnök beszéde adta meg, aki elkötelezettnek mutatkozott a részvénypiacok számára az elmúlt években kedvező monetáris politikája fenntartása iránt.
portfolio.hu, 2012. március 27. kedd, 08:36
Fotó: Napi.hu

Napi csúcson zártak az amerikai indexek, vagyis végig kitartott a Fed-elnök beszédének pozitív hatása a hétfői kereskedésben. Múlt heti lemaradását behozva a Dow Jones 1,2 százalékot, az S&P 1,4 százalékot, a Nasdaq pedig 1,8 százalékot emelkedett.

Az egyes szektorok közül a technológia mellett az egészségügy haladt az élen annak ellenére, hogy a szektor a defenzívebb iparágak közé tartozik és a jó hangulatban többnyire alulteljesít.

 

A grafikon a közvetlenül a grafikonból való kereskedést lehetővé tévő Alfatrader Trading Station II grafikonrajzoló programjával készült.

A Dow komponensek közül kiemelhető az IBM, amely tegnap új történelmi csúcsra szárnyalt. Nagyobb emelkedést mutatott a technológiai nagyvállalatok közül több is tegnap, a Cisco Systems 1,5 százalékkal, a Microsoft pedig 1,8 százalékkal került feljebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Borisz1106, 2012.03.27 08:55

@megalodon: Tehát november elejéig élni fog a long??? Semmi korrekció addig? :(( Kár volt akkor annyi SDS-t vennem!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2012.03.27 08:45

Az Usa elnökválasztási kampányának rész Ben Bernanke legújabb lazítása is vagyis amíg ki nem derül ki lesz az elnök addig szórják a pénzt a rendszerbe, azaz dollár gyengülés, nyersanyag és részvényrally :-)

2009 reloaded :-)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html