Napi csúcson zártak az amerikai indexek, vagyis végig kitartott a Fed-elnök beszédének pozitív hatása a hétfői kereskedésben. Múlt heti lemaradását behozva a Dow Jones 1,2 százalékot, az S&P 1,4 százalékot, a Nasdaq pedig 1,8 százalékot emelkedett.

Az egyes szektorok közül a technológia mellett az egészségügy haladt az élen annak ellenére, hogy a szektor a defenzívebb iparágak közé tartozik és a jó hangulatban többnyire alulteljesít.

 

A grafikon a közvetlenül a grafikonból való kereskedést lehetővé tévő Alfatrader Trading Station II grafikonrajzoló programjával készült.

A Dow komponensek közül kiemelhető az IBM, amely tegnap új történelmi csúcsra szárnyalt. Nagyobb emelkedést mutatott a technológiai nagyvállalatok közül több is tegnap, a Cisco Systems 1,5 százalékkal, a Microsoft pedig 1,8 százalékkal került feljebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!