Nagyot erősödött a dollárral szemben a forint

Az euró erősödésével párhuzamosan a forint árfolyama is emelkedett a dollárral szemben kedden a bankközi devizapiacon.
Szabó Zsuzsanna, 2017. június 27. kedd, 20:48
Fotó: Pixabay

Az euró tavaly szeptember eleje óta a legerősebb árfolyamát érte el kedden a dollárral szemben azt követően, hogy az Európai Központi Bank (EKB) elnöke, Mario Draghi jelezte az euróövezeti jegybank szándékát a fokozatos eltávolodásra a laza monetáris politikától.

Kedden este fél kilenckor az eurót 1,1337 dolláron jegyezték, 1,4 százalékkal erősebben a hétfő esti árfolyamnál. A dollár jegyzése ezzel párhuzamosan estére 273,54 forintra csökkent a kora reggeli 276,39 forintról, ami a forint 1,1 százalékos erősödésének felel meg a hétfői szintekhez képest.

A forint az euróval és a svájci frankkal szemben kissé gyengült kedden, az eurót kora reggel 309,27 forinton, majd este hétkor 310,13 forinton jegyezték, a svájci frank jegyzése pedig 284,38 forintról 284,81 forintra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK