Nagyot erősödött a forint a dollárral szemben

A magyar fizetőeszköz vegyesen teljesített délelőtt: az euróval és a svájci frankkal szemben gyengült, a dollárral szemben viszont több mint egy százalékot erősödött.
Napi.hu, 2016. augusztus 16. kedd, 14:49
Fotó: Reuters

Az euróval szemben a forint 0,1, a svájci frankkal szemben 0,4 százalékkal került feljebb a kurzus. Az euróval szemben reggel 8 óra előtt kezdett gyengülni a magyar fizetőeszköz, kora délután 309,77 forintnál járt a kurzus. A svájci frankkal szemben szintén reggel 8 óra körül indult el a lejtőn a forint, kora délután 285,32 forintnál járt az alpesi deviza jegyzése.

A dollárral szemben viszont jelentősebb, több mint 1 százalékos erősödés látszott, a dollár/forint kurzusa egészen 273,59-ig süllyedt. Kora délután egy dollárért 274,92 forintot kellett adni a bankközi devizapiacon.

A zöldhasú az euróval szemben hajnal óta gyengült, a devizapár kurzusa kora délutánig 1,1323-ig ment, innen háromnegyed három körül kissé erősödés indult, azaz 1,1277 dolláron jegyezték az eurót.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK