A vezető részvények közül a Mol lógott ki, miután csak az olajipari cég részvényei maradtak pirosban a nap végén. A részvények 1,1 milliárd forintos forgalomban 0,4 százalékot estek és 12 550 forinton zárták a hét első kereskedelmi napját.

Az OTP folytatni tudta múlt heti menetelését felfelé: bár délelőtt volt egy kis bizonytalanság, de a délutánra visszakapaszkodott a bankpapír a pluszos zónába és a nap végén 1 százalékos nyereséggel 4272 forintig tornászta fel magát. A papír forgalma 6,5 milliárd forint volt.

A Richterrel kapcsolatban megjelent egy pozitív hír, miszerint a Foresttel közösen fejlesztett készítmény, a Cariprazine esetében az újabb klinikai vizsgálatok pozitív előzetes eredményt hoztak. A gyógyszercég papírjai a nap végén 2,2 százalékos erődödéssel 3890 forinton zártak 1,7 milliárd forintos forgalom mellett.

A Magyar Telekom 1 százalékkal 303 forintra drágult 566 millió forintos forgalomban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!