Nagyot erősödött az OTP

Jó a hangulat a magyar és a nyugat-európai tőzsdéken. Az OTP árfolyama több mint 0,7 százalékos erősödéssel közel nyolc éves csúcsra emelkedett.
portfolio.hu, 2016. szeptember 5. hétfő, 11:27
Fotó: Napi.hu

A múlt hét után ma is emelkedéssel indult a nap a nyugat-európai tőzsdéken. A DAX közel 0,5 százalékot, az angol FTSE 100 0,2 százalékot, míg a francia CAC 40 több mint 0,3 százalékot emelkedett a nyitást követő percekben - számol be a Portfolio.hu.

A magyar tőzsde is erősödéssel indította a napot. Az egyedi részvények közül az OTP-t érdemes külön kiemelni, az elmúlt napokban sokat emelkedett a hazai nagybank árfolyama, folyamatosan céláremelések érkeznek a vállalat papírjaira, ma több mint 0,7 százalékos erősödéssel közel 8 éves csúcsra emelkedett az OTP árfolyama.

A többi hazai nagypapír közül a Magyar Telekom és a Mol 0,5 százalékot erősödött, míg a Richter 0,1 százalékot gyengült a nyitást követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK