Nagyot esett a 3 és 10 éves államkötvények hozama

A 3 éves futamidejű államkötvények mai aukcióján 8,54 százalékos átlaghozam alakult ki, ami 48 bázisponttal marad el az egy hónappal korábban regisztrálttól, a 10 éves kötvények 7,42 százalékos átlaghozama pedig 58 bázisponttal kisebb, mint a legutóbbi értékesítésen feljegyzett.
Ádám Viktor, 2001. november 15. csütörtök, 12:53
Fotó:

A hároméves kötvények átlaghozama így 4 bázisponttal múlta alul, a hosszabb lejáratúaké pedig 3 bázisponttal múlta felül a tegnapi benchmarkokat.
Az Államadósság Kezelő Központ a rövidebb lejáratú állampapírból 35 milliárd forint értékben adott el, az elfogadott hozamok 8,45-8,57 százalék között szóródtak, míg az ötévesek esetében 7,35-7,43 százalékos hozamok mellett 15 milliárdnyit értékeseített.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK