Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Visszatért a forgalom is a szűkös ünnepi napokhoz képest, és ismét a tavaly szokásosnak mondható 17 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a részvények.

Az OTP-t rendesen megtalálták az eladók, a 6,9 százalékos zuhanás az egész parketten kiemelkedett. A bankpapír gyakorlatilag szabadesésben volt egész nap, az utóbbi időszakhoz képest komoly, 12 milliárd forintot meghaladó értékben cseréltek gazdát a részvények, az utolsó kötés 3259 forinton született.

A Mol könnyebben megúszta a napot, hiszen csak 2,3 százalékot esett, a Magyar Telekom pedig 3,3 százalékos esésen ment keresztül. A válsághangulat a jelek szerint a defenzívebbnek tekintett Richterre hatott jobban, hiszen a gyógyszerpapír 3,8 százalékos emelkedés után végzett 36 265 forinton. Ez nem meglepő, hiszen a Richter - akárcsak a 2,6 százalékot emelkedő Zwack - elsősorban exportra termel, így kedvező számára a forintárfolyam összeomlása. Az Egisnek azonban ez sem segített, 1,1 százalékos esett a részvényárfolyama.

Két "szédületes sikersztori" is történt tegnap a pesti börzén az államadóssággal kapcsolatos általános pánik árnyékában: a Kreditjog 124 százalékos ugrással duplázta értékét, az Externet pedig 208 százalékkal triplázott. Persze a két illikvid papír emelkedésének értékéből elég sokat elvesz, hogy a Kreditjog 140 ezer forintos, az Externet pedig tízezer forintot sem elérő forgalomban emelkedett ilyen hirtelen ilyen nagyot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!