Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A csütörtöki nagy emelkedés után profitrealizálók temették maguk alá pénteken a pesti börzét, a BUX - a hosszú hétvége előtti utolsó pillanatban érkezett öntés után - végül 2,4 százalékos mínusszal 17600 ponton zárt, a forgalom pedig az idei átlagot nem sokkal meghaladó 17 milliárd forint volt.

A vezető részvények mind estek, ráadásul az OTP árfolyamával valami különös is történt: fél egy körül a környékező árfolyamoknál jóval lejjebb születtek kötések - a BÉT vezetése ezek után bejelentette, átmenetileg, az eset feltárásáig felfüggeszti a stop limit és a stop piaci típusú megbízásokat. A nagyobbik bankpapír 3 százalékos eséssel, 3541 forinton zárt; ide tartozik még, hogy a Merrill Lynch - 4600 forintos, tehát 25 százalékos felértékelődést előrevetítő célára ellenére - nem ajánlja vételre az OTP-t.

A Mol - az olajár esésével párhuzamosan - 3,4 százalékot zuhant, 17200 forinton született az utolsó kötés. A két nagypapír tehát nem tudta megerősíteni a csütörtöki kitörést, sőt, lefordultak az ellenállásokról. A záráshoz közel mínuszba váltott a Magyar Telekom és a Richter is, előbbi 2,3 százalékos, utóbbi 0,1 százalékos eséssel zárta a hetet; az Egis bukása ennél is nagyobb, 3,3 százalékos volt.

Három kisebb papír is jókora emelkedést tudott felmutatni: a Synergon 5,1 százalékot erősödött, a Rábát 7,1 százalékkal húzták fel, az Est Media pedig a felső limitet jelentő 14,9 százalékkal drágult. A Cig 1,5 százalékot emelkedett pénteken, míg az FHB 0,8 százalékot vesztett értékéből. Az E-Star és a Fotex egyaránt 2,4 százalékot esett, míg a saját részvényeket értékesítő Plotinus pedig fél százalékkal került lejjebb. Kimutatható forgalom mellett a legnagyobb visszaesés az Appenniné volt, 3,4 százalékot vesztett a papír.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!