Nagyot esett a forint a svájci frankkal szemben

Kissé gyengült a forint péntekre virradóra az euróval szemben, de árfolyama a nemzetközi devizapiaci fejlemények tükrében stabilnak mondható. A svájci frankkal és a japán jennel szemben viszont nagyot veszített a forint.
MTI-Eco, 2011. május 6. péntek, 08:20
Fotó:

Az eurót péntek reggel röviddel hét óra előtt 265,88 forinton jegyezték a nemzetközi deviza kereskedelemben a csütörtök éjszakai 265,99 forint után. A forint árfolyama mintegy két hete nagyjából a 264-265 forintos euró jegyzési sávban mozog, gyakorlatilag függetlenül az euró/dollár árfolyam alakulásától.

A forint stabilan tartotta árfolyamát csütörtökről péntekre virradóra a 265 forintos euró árfolyam környékén annak ellenére is, hogy csütörtökön az euró komoly árfolyam veszteséget szenvedett el a dollárral szemben, miután az ECB kamatdöntés utáni tájékoztatóján a várakozásokkal ellentétben nem hangzott el utalás egy kamatemelés szükségességére.

Az euró csütörtökön az ECB tájékoztatón elhangzottak hatására rövid idő alatt 1,4900 körüli dollár jegyzésekről 1,4550-re zuhant, a forint árfolyama pedig eközben alig változott, a megszokott euró/dollár árfolyamkövető magatartás helyett mindössze 266 forintos euró jegyzésig tolódott el a 265,50-es szintről.

A magyar deviza a svájci frankkal és a japán jennel szemben viszont megérezte a romló a nemzetközi piacokon csökkenő kockázatvállalási hajlandóságot, árfolyama mindkét devizával szemben jelentősen gyengült.

A dollárt 182,68 forinton jegyezték kora reggel 1,4569 dolláros euró árfolyam mellett a csütörtök délutáni 180,74 forintos és 1,4658 dolláros jegyzésekkel szemben.

A svájci frank 210,24 forint volt kora reggel a csütörtöki 208,16 forint után, száz japán jen jegyzése 226,91 forint 226,08 forinttal szemben. Szerdán a svájci frankot még 206 forint, a japán jent pedig 219 forint környékén jegyezték

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK