Nagyot esett az olasz tőzsde

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn. Londonban és a tengerentúlon szünnap volt.
Szabó Zsuzsanna, 2017. május 29. hétfő, 19:44
Fotó: Reuters

A frankfurti DAX 0,2 százalékkal erősött, a párizsi CAC-40 pedig 0,10 százalékos mínuszban fejezte be a napot. A Stoxx Europe 600 indexe hajszállal a pénteki zárószintja alatt stagnált.

A periféria indexei közül az olasz FTSE MIB 2 százalékos veszteséget ért el, ez jórészt annak volt betudható, hogy az előrehozott választásokkal kapcsolatos hírek miatt az olasz banki papírokat ütötték.

A spanyol IBEX-35 0,2 százalékkal gyengült hétfőn.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 42 cent (0,80 százalék) emelkedéssel 52,93 dolláron állt 17.30-kor.

Hétfőn nem nyitott ki a New York-i értéktőzsde munkaszüneti nap miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK