Az irányadó mutató a reggeli mínuszos kezdés után nyugati társaival ellentétben nem tudott érdemben emelkedni, ami vélhetően a várakozásokat jelentősen alulmúló, mindössze 1,4 százalékos gazdasági növekedésről megjelenő makroadatnak volt betudható. A kereskedést 27 485 ponton zárta a BUX, ami 1,4 százalékos veszteséget takart. A blue chipek sorában utolsóként az OTP tette közzé második negyedéves gyorsjelentését, melyben lényegében a várakozásoknak megfelelő számokat olvashattak a piaci szereplők. A jegyzés ennek ellenére a negatív tartományban járt, az utolsó papírok 2,4 százalékos mínuszban, 9676 forinton cseréltek gazdát. A Mol ugyancsak jókora veszteséget szenvedett el, értéke 1,8 százalékkal 26 175 forintra csökkent, miközben a Richter 37 800 forinton stagnált, a Magyar Telekom pedig 0,2 százalékkal 940 forintra gyengült. A szintén jelentő Rába negyedéves számai nem tartalmaztak különösebb meglepetést, a gépgyártó árfolyama 1,8 százalékkal 2250 forintra emelkedett. Nem mozgatta meg különösebben a Fotex gyorsjelentése a befektetőket, a részvény 0,9 százalékkal 1015 forintra gyengült. Eladással reagáltak az invesztorok az áramszolgáltatók számaira, az Elmű 4,5 százalékkal 32 000 forintra, az Émász 3,9 százalékkal 24 950 forintra gyengült. Jelentősen, mintegy 2,5 százalékkal esett a Pannonplast, miközben a nap nyertese címet a Phylaxia szerezte meg, több mint hat százalékos felértékelődéssel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!