Nagyot esett az OTP zárásra

Csak kis eufóriát okozott az írek várható megmentése a magyar részvénypiacon. A hétfő reggeli nyitásban még az európai börzéken tapasztalható minimális emelkedéssel kezdet a magyar részvénypiac, ez azonban napközben fokozatosan mínuszba fordult át.
NAPI, 2010. november 22. hétfő, 16:44
Fotó:

Az eséssel indító amerikai részvénypiacok sem tettek jót a magyar részvényáraknak, így végül a BUX napi mélypontján 22 285 ponton 0,9 százalékos mínuszban fejezte be a napot.

A vezető részvények közül az esésben az OTP járt az élen. A nap elején még az 5500 forintos szintet ostromló részvénynél a nap végére elszakadt a cérna, és szintén napi mélyponton 5210 forinton 3,6 százalékos mínuszban zárt a részvény. A forgalom viszont nem volt túl nagy, a bankrészvény esetében alig haladta meg a 6 milliárd forintot.

A Magyar Telekom 0,5 százalékkal 587 forintra csúszott vissza, így egyelőre a 600 forintos szint már komoly ellenállása a részvénynek.
Emelkedett viszont a Mol, amely 20 645 forinton 0,2 százalékos pluszban fejezte be a napot. A Richter ennél is többet 1 százalékot drágult, ez 45 945 forintot jelentett.

Jó napot zárt viszont a kisebb részvények közül az econet.hu. A tőkebeemelést bejelentő társaság részvényei 12,9 százalékkal 105 forintra emelkedtek. A TVK is szépen teljesített, a vegyipari részvény 5 százalékkal 3700 forinton fejezte be a napot. Napi mélyponton 764 forinton zárt viszont a CIG Pannonia, amely így 2,7 százalékkal zárt alacsonyabban mint pénteken.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.11.22 19:19

az, hogy az írek lényegében becsődöltek a maguk 32%.-os (!!!) hiányukkal az nem tudom, hogy mekkore eufóriát kell, hogy kiváltson a piacon, de szemmel láthatólag nem túl nagyot !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html