Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Pénteken az a hír került nyilvánosságra, hogy a valenciai tartomány a spanyol kormány segítségére szorulhat adósságának rendezésében. A piacok azonnal heves eladásokkal fejezték ki nemtetszésüket, a gyengülést a spanyol és olasz börze vezette.

Az ázsiai kereskedést az sem segítette, hogy egyes német lapértesülések szerint Görögország nem kaphatja meg időben a mentőcsomagot, mely nélkül akár már szeptemberben is fizetési nehézségek elé nézhet.

A reggel a japán miniszterelnök is megszólalt, melynek keretében figyelmeztetett, hogy az ázsiai ország kormánya kész lépéseket tenni, hogy megakadályozza a jen erősödését, ami komoly veszteségeket okoz a japán exportőröknek.

A negatív részvénypiaci hangulatban az irányadó ázsiai indexek kivétel nélkül a mínuszban tartózkodnak, a kínai Hang Seng 3, a Nikkei 225 és a KOSPI 1,9, százalékot gyengült.


A jelentős nemzetközi kitettségekkel rendelkező ázsiai vállalatok nagy mértékű veszteségeket kénytelenek elkönyvelni, a Sharp 5,2, a BHP Billiton 2,9, a Fortescue Metals Group 6,4 százalék csökkenést könyvelhet el.

A japán acélgyártók részvényei is eladói nyomás alá kerültek, melyben az a hír játszhatja a főszerepet, hogy az adózás előtti eredmény soron a vállalatok komoly visszaesésre számíthatnak. A JFE Holdings 3,1, a Nippon Steel 2 százalékkal került lejjebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!