Nagyot esett Budapest

Nem sikerült túl fényesre a Budapesti Értéktőzsde napja.
Napi.hu, 2014. június 26. csütörtök, 18:21
Fotó: Napi.hu

A kereskedés végére 2,04 százalékos visszaesést regisztrálhatott a piac, így a BUX 18511,02 ponton zárt. Az esésből az összes blue chip kivette a részét, a Magyar Telekom 0,3, az OTP 0,4, a Richter 0,5, míg a Mol 6,25 százalékot esett csütörtökön. Ez utóbbi esése egy tegnap lezárult könyvépítésnek tudható be, ennek keretében a cég 4 százalékát értékesítették.

A forgalmat tekintve kivételesen a Mol végzett az első helyen 14,7 milliárdos eredménnyel, az OTP lett a második 1,7 milliárddal, míg a dobogóra a Magyar Telekom fért fel 1,3 milliárddal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK