A magyar tőzsde vezető indexe egész nap nem igazán mozdult el előző napi záró értékének a környékéről a nap végére azonban az erősödésnek induló dollár, illetve a magyar leminősítés veszélyét elismerő gazdasági miniszteri nyilatkozat hatására nagyot esett a magyar börze.

Az esést érdekes módon nem az OTP, hanem a Mol vezette. Az olajrészvény árfolyama ugyanis zárásra 4,5 százalékkal 16 805 forintra csökkent. Ennél azonban olcsóbban is forgott a részvény a zárás előtt egy picivel ugyanis 16 410 forinton is megfordult, ahonnan sikerült egy kicsit feljebb húzni, így legalább nem napi mélyponton fejezte be a napot.

Az OTP szinte teljesen ugyanazt a forgatókönyvet másolta le mint a Mol. A nap végére nagyot eső részvényt a napi minimumot jelentő 3398 forintról 3439 forintra húzták vissza, ez azonban még mindig 3,4 százalékos mínuszt jelentett. Viszont az emelkedő trendet még ezzel egyik részvény esetében sem kell temetni. A Richter csökkenése egy picit kevesebb volt mint a másik két nagy papíré. A gyógyszergyártó árfolyama, ugyanis 1,9 százalékkal csökkent, ez 35 295 forintos utolsó árat takart.

A Magyar Telekom viszont teljesen más pályát járt be, ami azt jelentette, hogy ezt a részvényt pont a nap végére rántották fel. Így az előző napokhoz hasonlóan megint szembe ment a trenddel a részvény árfolyama, és 1,2 százalékkal 523 forintra emelkedett a részvény.

A BUX így összességében 2,7 százalékkal 17 364 pontra csökkent, ami a Mol és az OTP-hez hasonlóan egy picit volt csak magasabb a napi minimumnál. A decemberi határidő értéke százalékban hasonló mértékben csökkent, azonban a 17 340 pontos érték negatív kamattartalmat jelentett.

További részletek hamarosan.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!