Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hitelminősítő egyik vezető elemzője az S&P Moszkvában tartott fórumán azt mondta, hogy "a következő 12 hónapban jelentősen csökkenhet a kőolaj világpiaci ára, ez az áresés azonban fokozatos lesz és a hordónkénti olajár nem kerül 40 dollár alá".

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) legfrissebb előrejelzésében az szerepel, hogy a kőolaj ára jövőre átlagosan 68,78 dollár, 2023-ban már csak 60 dollár lesz.

A TASZSZ idézte az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium alapforgatókönyvét, amely szerint az Urals típusú orosz nyersolaj világpiaci ára jövőre átlagosan 63,4 dollár, 2020-ban 59,7 dollár, 2021-ben pedig 57,9 dollár lesz.

Kedden, röviddel 11 óra előtt az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 68,58 dolláron állt, ami 1,54 dollár, 2,20 százalék csökkenés a hétfői záróértékéhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!