Nagyot estek a kötvényhozamok a másodpiacon

Többnyire csökkentek az állampapírhozamok a másodpiacon - derül ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) adataiból.
NAPI, 2013. április 23. kedd, 14:54
Fotó: Napi.hu

Az állampapírok másodpiacán a stagnáló éves lejáratú diszkontkincstárjegyek kivételével 3-17 bázisponttal csökkentek a hozamok. Jelentősebb elmozdulás a három hónapos dkj-knál (-15 bázispont), valamint az 5, 10, és 15 éves futamidejű kötvényeknél volt, utóbbiaknál 10,17 illetve 13 bázispontos csökkenést regisztrált az ÁKK. A referenciaátlag 4,07 és 5,52 százalék között szóródik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.04.23 19:07

..." referenciaátlag 4,07 és 5,52 százalék között szóródik...."..működik az unortodox...!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html