Nagyot estek a New York-i indexek

Magával rántotta a New York-i indexeket a Tyco International vezérigazgatója, Dennis Kozlowski, aki lemondott tisztéről, miután adócsalás gyanújával nyomozás indult ellene. A Dow Jones ipari átlag 215,46 ponttal - 2,17 százalékkal - 9709,79 pontig süllyedt, a Nasdaq Composite 53,17 ponttal 3,29 százalékkal esve 1562,56 ponton zárt. A tech részvényeknek az is betett - emlékeztetett a Bloomberg - , hogy a Lehman Brothers elemzője "döglött pénznek" minősitette a szoftverrészvényekre költött összegeket. Az S&P 500 nyolchavi mélypontját érte el 26,46 pontos - 2,48 százalékos - esés után., 1040,68 ponton.
NAPI, 2002. június 4. kedd, 07:55

A zuhanást az sem fékezte,hogy az USA beszerzési menedzserindexe két éve nem látott ugrással 55,7 pontra nőtt, ami már bőven a feldolgozáipar fellendülését mutatja. A csalódott befektetők az Enron összeomlása óta nem könnyen dőlnek be a kedvezőnek túnő híreknek, ráadásul a politikai feszültséggócok is szaporodtak, hiszen már nemcsak a közel-keleti, hanem az indiai-pakisztáni helyzet is egyre ellenőrizhetetlenebb.

.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK