Nagyot gyengült a forint

Hétfő reggel nagyot gyengült a forint, de csak megnyalta a 313-as szintet az euróval szemben.
Napi.hu, 2014. március 3. hétfő, 10:39
Fotó: Napi.hu

Ahogy kinyitottak az ázsiai tőzsdék - magyar idő szerint vasárnap este - a forint ütemesen gyengült  - tudtuk meg Kolba Miklóstól, az ING Bank devizaüzletágának vezetőjétől. Az euróval szemben az árfolyam kissé megszaladt, végül csak "megnyalta" a 313-as szintet, jelenleg a 312,5-ös érték környékén mozog. Jó hír, hogy a bankközi piacon átlagos a forgalom. A forint árfolyamának alakulása jelenleg egyértelműen az ukrán események függvénye, így a hírek változása nyomán tovább ingadozhat a magyar deviza értéke. Rossz hírek esetén kissé még feljebb mehet ugyan, de ez fordítva is igaz - fogalmazott a trader.

A forint a dollárral szemben a 227-es érték körül jár. A svájci frank a jelenlegi bizonytalan helyzetben újra menekülődevizaként működik, így erősödésnek indult. A folyamat kárvallottjai a magyar devizahitelesek, a frank ugyanis a forinttal szemben már a 257,7-es szintnél van.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Isaszeg, 2014.03.03 15:49

Gyengulj, gyengulj forintocska. Orokke a vilag sem all....eloszlik mint a buborek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html