Nagyot hajrázott a Mol

A nyugati piacokon a befektetők egyértelműen kivárnak az új pozíciók felvételével a Fed ma esti bejelentései előtt. A magyar részvényindex viszont kiválóan szerepelt, ami elsősorban a Molnak volt köszönhető.
portfolio.hu, 2014. június 18. szerda, 17:52
Fotó: Reuters

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX közel 1,5 százalékot erősödött szerdán, amihez 6,8 milliárd forintos forgalom párosult. Ezzel a teljesítményével az élen foglal helyet a közép-kelet-európai indexek között - írja a Portfolio.hu.

Az erősödés elsősorban a Molnak volt köszönhető, az olajvállalat árfolyama 3,5 százalékot erősödött. Konkrét hírek nem láttak napvilágot a társasággal kapcsolatban, azt viszont érdemes lehet megemlíteni, hogy az INA árfolyama közel 20 százalékot emelkedett az elmúlt időszakban.

A többi hazai blue chip is jól szerepelt, a Magyar Telekom árfolyama 1 százalékot, a Richter árfolyama 1,3 százalékot, míg az OTP árfolyama 0,4 százalékot erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

bux
HOZZÁSZÓLÁSOK