Szingapúr helyett végül is az Egyesült Államokat választotta első nyilvános részvénykibocsátásának helyszínéül a Manchaster United, a kibocsátást megelőző road-show a jövő héten indul. A kibocsátás értéke 300 millió dollár lesz, ez sokkal kisebb összeg, mint az eredeti elképzelésekben szereplő 1 milliárd dollár, a Szingapúri kibocsátási tervek idején ugyanis még ennyiről volt szó. A kibocsátás vezető szervezője az Egyesült Államokban a Jefferies befektetési bank lesz. A korábban még a kibocsátást szervező konzorciumban résztvevő Morgan Stanley visszalépett az akciótól, arra hivatkoztak, hogy a klub többségét birtokló Glazer család árelképzelései irreálisan magasak, s ez veszélyeztetheti az akció sikerét.

A jelenlegi tulajdonosok egyébként a kibocsátást követően is megtartják irányító befolyásukat a csapatban, speciális, 10 szeres szavazati jogot biztosító B sorozatú részvényeiken keresztül. A klub az amerikai hatóságoknál az IPO-t megelőző regisztráció során önmagát "feltörekvő növekvő társaság"-ként definiálta. Ezzel ugyanis az amerikai jogszabályok alapján lehetősége nyílik arra, hogy kevésbé szigorú pénzügyi beszámolási kötelezettségek vonatkozzanak rá, mint általában a többi tőzsdén jegyzett társaságra.

A szingapúri kibocsátást korábban a bizonytalan ázsiai tőkepiaci hangulatra, valamint néhány korábbi sikertelen ázsiai tőzsdéken történt bevezetésre hivatkozva mondta le a klub.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!