Nagyot kapott a Richter

A BUX alulteljesítő volt, miután a kereskedés második felében a Richter piacán jelentős eladói nyomás bontakozott ki.
portfolio.hu, 2014. november 11. kedd, 18:58

A mai tőzsdei kereskedés elejétől nem igazán volt érdemi mozgás a meghatározó nyugat-európai részvénypiacokon, ami részben azzal magyarázható, hogy fontos makroadatot nem tettek közzé. A régiós indexek többsége sem tudott látványosan elmozdulni az előző napi zárószintjéről, a BUX azonban a délutáni gyenge teljesítmény miatt végül 5,7 milliárd forintos forgalom mellett 1,4 százalékot esett - írja a Portfolio.hu.

A budapesti benchmark alulteljesítésének hátterében a Richter 3,2 százalékos esése állhat. A gyógyszercég papírjainak árfolyama a délutáni kereskedésben kezdett látványosan esni, ebben szerepet játszhatott a rubel és a hrivnya gyengülése is.

A MolL 1,1 százalékot esett, míg a Magyar Telekom 0,9 százalékkal került feljebb, az OTP pedig 1,2 százalékot esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK