A feltörekvő piaci részvényeket jelenleg a tervezett árbevétel 9,9-szeresén jegyzik, a történelmi átlag azonban 12,1-szeres. Ezért Brad Jones, a Deutsche Bank elemzője szerint 19-42 százalékos hozamra lehet számítani.

Jones szerint azonban a tavalyi rekordméretű, 75 százalékos feltörekvő piaci rally utáni korrekció még nem érte el a mélypontját, de már közel van hozzá; az ázsiai piacok alulértékeltsége jelenleg az 1997-es ázsiai pénzügyi válság utáni időszakhoz hasonlít az elemző szerint.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!