A Platts kedden hozta nyilvánosságra a teljesítményük alapján a legjobb 250 energetikai vállalatot összegyűjtő listát - áll a közleményben. A Mol-csoport működési régióiban, azaz Európában, Közel-Keleten és Afrikában a 15. legjelentősebb integrált olaj- és gázipari vállalat, míg az összes vállalkozást tekintve a 33. a rangsorban ugyanebben a régióban.

A Platts 2002 óta globális, régiós és iparági rangsort állít fel a vállalatok pénzügyi teljesítménye alapján. A Top 250-es lista mára a vállalatok világpiaci és gazdasági szerepének meghatározó szakmai rangsorává vált. A McGraw-Hill-csoport tagjaként működő hírügynökség eszközértékük, bevételük, hasznuk és megtérülés alapján vizsgálja a világ energiavállalatait. A rangsorban résztvevő 250 cég mindegyike minimum 4 milliárd dolláros eszközértékkel rendelkezik.

A Mol-csoport Közép-Európa egyik vezető nemzetközi integrált olaj- és gázipari vállalata, működése 40 országot érint Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és a FÁK tagállamaiban. A Mol-csoportban 31 ezer munkavállaló dolgozik világszerte.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!