További jó hírt jelentett, hogy az európai kompozit beszerzési menedzserindex a vártnál kevésbé csökkent, így a gazdaság folytatódó növekedését jelzi. Az FTSE-100 1,4 százalékkal 5636, a CAC-40 3,3 százalékkal 3732, a DAX 1,3 százalékkal 6216 pontra emelkedett. Kiemelkedően teljesítettek a légitársaságok papírjai, illetve felfelé korrigáltak az autógyártók részvényei is. A BMW-nek az adhatott lendületet, hogy a Santander vételi ajánlást adott ki a bajor cég papírjaira. A British Airways eközben utasforgalmának növekedéséről számolt be. Cikkcakkos napot tudhatott maga mögött a Tesco, miután a vártnál jobb eredményadat mellett viszonylag lassú bővülésről számolt be hazai piacán. A bankrészvények szintén a nyertes oldalra kerültek, a görög EFG Eurobank papírjai például közel 6 százalékkal drágultak, miután a Moody's közölte, hogy ha Athén folytatja az államháztartási reformot, javulhat Görögország megítélése. Alulteljesített ugyanakkor a szektorátlaghoz képest az ír Bank of Ireland részvénye, a hitelminősítő ugyanis Írország besorolásának rontását is kilátásba helyezte.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!