Nagyot menetelt az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,5 százalékos emelkedéssel 18 370 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 13,2 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek.
MTI-Eco, Napi.hu, 2015. március 9. hétfő, 17:46
Fotó: Napi.hu

A nap nyertese az OTP volt, a bankpapír áttörte a 4400 forintos plafont, és több mint száz forinttal drágult - mondta Ballai Zoltán, a Raiffeisen üzletkötője az MTI-nek. A részvények 3,8 százalékos rally után 4526 forinton zártak hétfőn. A részvények 11, millárdos forgalmat generáltak a hét első napján. A szakértő az emelkedés okai között említette, hogy a jövőbeli árfolyam miatt több befektető is felminősítette a papírt, valamint használt a bankadó eltörlésének kormányzati szándéka, és az, hogy akik árfolyamesésre játszottak, a 4400 forintos szint felett automatikusan eladták papírjaikat.

A Mol részvényei a pénteki záróértéken, 12 ezer forinton zártak 711,1 millió forintos forgalom után.

A vesztesek oldalán állt ezúttal a Magyar Telekom és a Richter. A telekom papír 0,8 százaléko eséssel 391 forinton zárta a napot, forgalma 593,6 millió forint volt.
A Richter 2,8 százalékot esett, a nap végén 3732 forinton zárt 743,4 millió forintos forgalom után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK