A befektetők októberben 156 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket a részvénypiacon, míg tavaly októberben 149 milliárd forint volt a forgalom. A napi átlagforgalom mind a tavaly októberinél, mind az idén szeptemberinél magasabb volt, a 20 kereskedési napon a befektetők átlagosan 7,8 milliárd forint értékben kötöttek üzletet.

A BUX index októberben megközelítette 2007-ben beállított 30 118 pontos rekordját, végül 7,7 százalékos emelkedés mellett 29 803 ponton állapodott meg a hónap utolsó kereskedési napján.

Októberben minden vezető részvény pluszban zárt: az OTP 9,7, a Mol 6,6, a Magyar Telekom pedig 3,3 százalékkal erősödött. A 8,5 százalékkal emelkedő Richter 6085 forintos új csúcsot állított fel. A részvénypiac duplikált forgalma 313 milliárd forint volt. Tíz brókercég bonyolította a forgalom 93,1 százalékát.

A tőzsdetagok részvénypiaci forgalmi rangsorát a Concorde Értékpapír Zrt. vezette 87 milliárd forinttal, ami az összforgalom 27,7 százalékát jelentette. A második helyen a Wood & Company Financial Services a.s. állt 68 milliárd forinttal, ami 21,8 százalékos piaci részesedésnek felelt meg. A harmadik helyen az Erste Befektetési Zrt. végzett 47 milliárd forinttal, ez a piaci forgalom 14,9 százalékát adta.

Októberben két új részvénykibocsátás is volt a BÉT-en, az Alteo és a Duna House új részvényeivel várhatóan novemberben indulhat el a kereskedés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!