Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Erőteljes emelkedéssel zártak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói a vártnál kisebb béremelkedés hatására, ami lecsendesítette a befektetők aggodalmait, akik a kamatok és az infláció emelkedésétől tartottak- írta az MTI a Reutersre hivatkozva.
Domokos Erika, 2018. május 4. péntek, 22:45
Fotó: Pixabay

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 332,36 ponttal, 1,39 százalékkal, 24 262,51 pontra nőtt.

Az S&P 500-as mutatója 33,71 ponttal, 1,28 százalékkal erősödött, és 2663,44 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 121,47 ponttal, 1,71 százalékkal emelkedett, és 7209,62 ponton zárt.

A veszteséges kezdésért a magánszektorban foglalkoztatottak számának várakozásoktól elmaradó áprilisi növekedését tették felelőssé tőzsdei elemzők. Nem lehetett ugyanakkor átsiklani afelett a tény felett sem, hogy a munkanélküliségi ráta viszont 18 éve első alkalommal törte át a 4,0 százalékos határt és 3,9 százalékra csökkent áprilisban, miután előtte hat hónapon keresztül 4,1 százalékon állt - írta az MTI.

A legjobban a technológiai ágazat teljesített pénteken. A technológiai részvények erősödéséhez nagyban hozzájárult az Apple árfolyamának rekordszintre emelkedése négy százalékkal. A befektetők érdeklődését az keltette fel az Apple iránt, hogy az egyik nagy részvényes, a Berkshire Hathaway megnövelte pakettjét a cégben.

Az olajár emelkedett Trump elnök döntését megelőzően az iráni szankciók ismételt elrendeléséről: a WTI hordónként 69,97 dolláron három és fél éves csúcsot ért el pénteken. A dollár idei árfolyamcsúcsot állított be, a főbb devizák kosarával szemben kalkulált dollár-index 92,899 ponton tavaly december 28. óta a legmagasabb értéket érte el. Az eurót 1,1911 dolláron is jegyezték pénteken, ami idei leggyengébb árfolyama volt a dollárral szemben.

A kép forrása: Pixabay.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK