A két társaság bejelentése szerint múlt pénteken a bíróság is jóváhagyta a Booker nevű kiskereskedelmi lánc beolvadását a Tescoba. Az összesen 4 milliárd font értékű tranzakcióra a két cég részvényesei múlt hét közepén adták áldásukat - tudósít a Reuters. A tranzakció után az évi 200 milliárd fontos brit élelmiszerpiac legnagyobb szereplője jöhet létre.

A részvénycserével és készpénzfizetéssel kombinált akvizíció után a Tesco piaci értéke megközelíti a 20 milliárd fontot. Ez azt jelenti, hogy a Tesco piaci értéke nagyobb lesz, mint az összes többi, londoni tőzsdén jegyzett versenytársáé - ez a Sainsbury's, Morrisons, Marks & Spencer és az Ocado - együtt - hívták fel a figyelmet a hírügynökség által megkérdezett elemzők. A tervezett tranzakcióra még tavaly decemberben bólintott rá a brit versenyhivatal.

A Booker részvényeit mától kivezetik a Londoni Értéktőzsdéről. Az ügylet során a Booker részvényesei minden részvényük után 0,861 új Tesco részvényt és 42,6 centet kaptak.

A Tesco bejelentése szerint a két cég integrációja most indul, a program a hangzatos "Erők egyesítése" nevet kapta. A Tesco két év kihagyás után múlt ősszel jelentette be, hogy visszatér az osztalékfizetéshez.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!