Nagyot ugorhat az OTP

Jelentős javulást várnak az OTP első negyedéves számaiban az elemzők.
Lovas-Romváry András, 2017. május 8. hétfő, 10:31
Fotó: Napi.hu

A tavalyinál jó 25 százalékkal magasabb első negyedéves eredményt érhetett el az OTP - derül ki a bank által közölt elemzői konszenzusból, amelyet 11 elemző előrejelzése alapján készítettek.

A várakozások szerint a bankcsoport konszolidált számviteli adózott eredménye 42,8 milliárd forintra emelkedhetett a tavalyi 34,25 milliárd forintról. A tavalyi utolsó negyedévhez képest még nagyobb lehet az ugrás, az október-decemberi időszakban 26,4 milliárd forint volt a bank nyeresége.

A korrekciós tétel nélkül számolt profit 57,45 milliárd forintra emelkedhetett 47,6 milliárd forintról. Az első negyedévben a legnagyobb korrekciós tételt változatlanul a pénzügyi szervezetek különadója jelenthette. Ez az elemzők szerint 14,67 milliárd forint volt a 2016-os 13,41 milliárd forint után.

Az adózás előtti eredményben nem várnak ilyen látványos javulást, az 65,2 milliárd forintra kúszhatott fel a 2016-os közel 64 milliárd forintról, a társasági-adó terhelés viszont jelentősen csökkenhetett, 16,388 milliárd forintról 7,74 milliárd forintra. A bank várhatóan péntek hajnalban teszi közzé első negyedéves gyorsjelentését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK