A délelőtti forintgyengüléssel párhuzamosan - az euró 278 felé vette az irányt - jobbára emelkedtek a referenciahozamok az állampapírok másodlagos piacán. A 6 és a 12 hónapos benchmark ugyan stagnált, a 3 éves ugyanakkor 29, az 5 éves pedig 17 bázisponttal került feljebb, míg a többi egytized százalékpontnál kisebb mértékben nőtt. Az éven belüli hozamok így 5 százaléknál állnak, a 3 éves 6, az 5 éves 6,5 százalékon, míg a két legtávolabbi lejárat 6,94-en.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!