A négy éve tőzsdére lépett, Zsiday Viktor (képünkön) által alapított és irányított befektető cég havonta rendszeresen közzéteszi egy részvényre eső - nyers, nem auditált - értékét. Ez az összeg négy év alatt megháromszorozódott, a tegnapi közlemény szerint 4570 forint.

December végén még csak 4222 forint vagyon volt minden Plotinus-részvény mögött, tehát a cég 2016 januárjában 8,3 százalékkal növelte vagyonát.

A társaság alapvetően tőzsdei befektetésekkel foglalkozik. Ezek értékét naprakészen számolja, de a reálbefektetés, a Dávid Gerincklinika üzletrésze a reális értéknél alacsonyabb bekerülési értéken van nyilvántartva. Emiatt - és a tőzsdei indexet meghaladó vagyongyarapodás miatt - a tőzsdei árfolyam ötödével haladja meg a közzétett értéket.

A Plotinus ma a tőzsdén 15 millió forintos forgalom mellett csaknem 6 százalékot drágulva, 5500 forintot ér.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!