Az elemzők előrejelzéseinél magasabb nyereségről adott számot az Siemens szerda reggel megjelent gyorsjelentésében, s jelentősen megemelte idei profitvárakozásait is. A cég szerint profitmarzsa idén 11-12 százalékos lehet a korábban várt 10,5-11,5 százalék helyett s részvényenkénti eredménye 7,2,-7,7 euró között alakulhat 6,8-72 euró helyett - számolt be a Financial Times.

A cég vezérigazgatója, Joe Kaeser szerint a megemelt nyereségvárakozás egyértelmű jelzés arra, hogy jó úton halad a cég középtávú stratégiájának megvalósítása.

A társaság nyeresége a negyedévben 25 százalékkal emelkedett az előző év hasonló időszakához képest, 1,9 milliárd euróra. Ez jóval több, mint az elemzők által várt 1,37 milliárd euró. Az első kommentárok szerint valóban jónak tekinthetők az eredmények, azonban ha az egyszeri tételektől eltekintünk, már nem ennyire kiugró a pozitív teljesítmény. A cég ugyanis 409 millió euró egyszeri nyereséget is elszámolt központi portfolió kezelési tevékenységén.

A csoport árbevétele egy százalékkal, 19,1 milliárd euróra bővült, eközben a megrendelésállomány 14 százalékkal csökkent. A csökkenésért elsősorban a járműipari részleg megrendeléseinek 20 százalék körüli csökkenése volt a felelős.

A piac egyelőre díjazta a jó híreket, a vállalat részvényeinek árfolyama 4 százalékot meghaladó mértékben emelkedett a frankfurti tőzsdén a kereskedés első órájában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!