Nagyot ugrott a Telekom, esett az OTP (részletes)

A Federal Reserve kamatcsökkentése által indukált lendületből csütörtökre nem sok maradt a BÉT-en. A BUX a nap jó részében előző napi záróértéke körül ingadozott, bő kétszázpontos sávban, a kereskedés végén érvényes 27 306,61 pontos szint pedig 0,3 sázalékkal múlta alul a szerdait.
NAPI Online, 2007. szeptember 20. csütörtök, 17:15
Fotó:

Az indexszel együtt a részvényszekció forgalma is csökkent, 11 százalékkal 35,1 milliárd forintra. Ebből a legnagyobb, 12,5 milliárdos szelet az igazán a nap végén süllyedő OTP-nek jutott, amely 1,2 százalékos veszteséggel 9205 forinton zárt. Az utolsó percekig pluszban forgó Richter szintén késő délután adta meg magát, a 37 120 forintos kurzus 0,5 százalékkal múlta alul az egy nappal korábbit. A Mol is a vesztesek közé iratkozott fel, 0,7 százalékkal 26 400 forintra gyengült, miközben a szerény mínuszban kezdő Magyar Telekom folyamatos hegymenete 2,9 százalékos drágulást és 993 forintos záróárat eredményezett.

Az Egis szektortársával ellentétes utat járt be, a napközben 22 500 forint közelébe zuhanó jegyzés fokozatosan magára talált, a délután fél öt után érvényes 22 890 forintos kurzus már 0,2 százalékkal múlta felül a szerdait. Az FHB és a Fotex szintén erősödött, előbbi 0,4 százalékkal 2048, utóbbi 0,9 százalékkal 999 forintra. A techszektor is a nyertesek közé került, a Synergon 0,2 százalékkal kúszott feljebb, az A kategóriába átsorolt econet.hu pedig 2,0 százalékkal 205 forintra ugrott.

A számottevő forgalmú részvények között a nap vesztese címet a Humet érdemelte ki: a jegyzés a délutáni szakadást követően 102 forinton landolt, ami 4,7 százalékos mínusznak felelt meg. A legnagyobb, pozitív irányú elmozdulásnak a PannonFlax részvényesei örülhettek, a kereskedés jó részében bizonytalankodó papír végül 4,0 százalékos többlettel 1022 forinton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK