Nagyot ugrott a Volkswagen

A Volkswagen megháromszorozta nyereségét az első félévben a nemzetközi autópiaci konjunktúrának köszönhetően, eredménye azonban elmaradt az elemzői várakozásoktól.
MTI-Eco, 2011. július 28. csütörtök, 13:11
Fotó:

Január-júniusban a Volkswagen 6,5 milliárd euró nyereséget ért el a tavalyi azonos időszak 1,9 milliárd eurós nyeresége után. Az értékesítési árbevétel 25,8 százalékkal 77,8 milliárd euróra emelkedett. Az üzleti eredmény 6,1 milliárd euróra emelkedett 2,8 milliárdról, amihez a VW márka 2,1 milliárd euróval járult hozzá a tavalyi egymilliárd után, az Audi pedig 2,5 milliárd euróval, több mint kétszeresével a tavalyi 1,2 milliárdnak.

Az első félévben a Volkswagen 4,1 millió autót adott el a világpiacon, 14,3 százalékkal többet mint egy évvel korábban. Piaci részesedése 11,7 százalékról 12,4 százalékra emelkedett.

Az idei évre a Volkswagen forgalmának és eredményének további javulását jelzi előre, a devizaárfolyam hatásoknak és a nyersanyag árak emelkedésének tulajdoníthatóan azonban az előző félévinél alacsonyabb növekedési ütemmel.

A tőzsde csalódottan fogadta a Volkswagen eredmény beszámolóját, mivel elemzők magasabb nyereség és forgalmi adatokat vártak. A Volkswagen részvénye több mint hat százalékkal esett és a Xetra DAX index legnagyobb vesztese lett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK