A hongkongi az Alibaba második tőzsdei kibocsátása, a cég részvényei már forognak a New York-i értékpapírpiacon. New Yorkban idén eddig az ötödik legnagyobb forgalmú papír, napi átlag 2,6 milliárd dollár értékben cserélnek gazdát a cég részvényei.

Az Alibaba részvényének kibocsátási ára 176 hongkongi dollár (1 hongkongi dollár=39,03 forint) volt. Ehhez képest a részvény 6,6 százalékkal, 187,60 hongkongi dollárra drágult a keddi első kereskedési napon, a papír forgalma 13,99 milliárd hongkongi dollárt (1,78 milliárd dollár) ért el.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!