Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Húsvét hétfőn a Budapesti Értéktőzsde zárva tartott.

Kedden a magyar börze felülteljesítő volt, a forgalmat alapvetően az OTP és a Richter papírja húzta, a magyar bankrészvény esetében az előző heti gyengélkedés után technikai korrekcióra került sor. A gyógyszeripari papír esetében pedig a befektetők pozitívan értékelték az újabb törzskönyvezési lehetőséget.

Szerdán világszerte optimista volt a hangulat, mivel a befektetőket fűtötte az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke, Janet Yellen beszéde, amelyből azt szűrték le, hogy nem várható kamatemelés rövid távon. Európában 1,5-2 százalékos pluszokat, az Egyesült Államokban pedig 1 százalékos emelkedést lehetett látni, miközben a BUX több mint 2 százalékos növekedéssel zárta a kereskedést, ezzel felülteljesítő volt.

Csütörtökön csendes, nyugodt volt a kereskedés a hazai tőzsdén az idei első negyedév zárónapján. Nagyobb elmozdulások nélkül, enyhe pluszban zárt a BUX, a vezető részvények mindegyike erősödött.

Pénteken korrigált a hazai részvénypiac, oldalazó, enyhe csökkenő forgalom jellemezte a Budapesti Értéktőzsde kereskedését az elmúlt napok jelentős emelkedése után. A nemzetközi piaci hangulat a nap jelentős részében negatív volt, többnyire a fejlődő piaci részvényeket adták. A befektetők profitot realizáltak, ennek köszönhetően enyhén csökkentek a hazai papírok árfolyamai is, ez alól kivétel volt a Magyar Telekom, amelynek emelkedő trendje nem tört meg.

A vezető részvények mindegyike erősödött, a héten a legnagyobb mértékben, 4,56 százalékkal a Magyar Telekom részvénye emelkedett, 459 forinton zárt pénteken. A Mol árfolyama 3,19 százalékkal, az OTP papírja 3,78 százalékkal, a Richter árfolyama 2,98 százalékkal gyarapodott a héten.

A CIB Bank heti összefoglalójában arra hívja fel a figyelmet, hogy pénteken kissé romlott a hangulat a globális piacokon. A hetet összességében a kockázati étvágy javulása jellemezte, Janet Yellen, a Fed elnöke nyilatkozatából a piac megerősítést kapott arra vonatkozóan, hogy a Fed kamatemelési ciklusa nagyon lassú és elnyújtott lett, a globális monetáris kondíciók hosszú ideig extrém lazák maradnak. Ennek nyomán jól teljesítettek a feltörekvő eszközök, de a fejlett kötvények és részvények is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!