Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Frankfurt gyenge teljesítményét csak korrekciónak minősítette a BNP Paribas szakértője, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a német részvények többsége ez évet tekintve továbbra is némi pluszban van, szemben a többi főbb piac veszteségeivel.

A befektetők optimistán várták a G7-országok pénzügyminisztereinek és jegybankárainak telefonkonferenciáját és a szerdai ECB kamatdöntést. A G7 tanácskozásról kiadott szűkszavű tájékoztatás - amely szerint a kormányok együttműködnek a görög és spanyol adósságválságon, illetve nem került szóba a Grexit - nem okozott csalódást.

A görög piac mégis nagyot esett, az athéni index bő 5 százalékkal került lejjebb a hétfői szünnapot, illetve azt követően, hogy a Standard & Poor's közölte, egy a háromhoz az esélye az eurózóna elhagyásának a június 17-ei választásokat követő hónapokban.

A spanyol piacot ugyanakkor nem rengette meg az, hogy a pénzügyminiszter közölte, a jelenlegi kockázati prémiumok azt mutatják, hogy Spanyolország előtt bezárultak a kötvénypiacok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!