A magyar tőzsde a nap nagy részét pluszban töltötte, azonban az estére a sok negatív makróhír, és a jelentős mínuszba forduló amerikai börzék hatására napi mélypontjára lökték a BUX-ot. (A kereskedés napközben technikai okok miatt leállt, de ez nem befolyásolta érdemben az árfolyamokat.) Az index végül a zárószakasz jelentős lekötésének betudhatóan 1,2 százalékkal, 16 783 pontra esett vissza. A decemberi határidő azonban ennél kisebb mértékben 1,1 százalékkal csökkent, ez 17 401 pontos értéket jelentett.

Nagyon érdekesen alakult a vezető részvények árfolyama. A rossza hangulatra általában legérzékenyebb OTP emelkedett egyedül, még úgy is, hogy újabb részletek láttak napvilágot a tranzakciós adóval kapcsolatban. Ráadásul nem is keveset, 1,3 százalékot nőtt a részvény árfolyama, ami 3403 forintos árfolyamot jelentett az utolsó kötésben. A forgalom ugyanakkor elég alacsony volt, nem érte el az 5 milliárd forintot sem a bankrészvény esetében.

Ezzel szemben a Mol több mint 3 százalékot esett vissza, annak ellenére, hogy a cég számára kedvező hír jelent meg a Nabucco-projektről. A részvény árfolyamát azonban az elmúlt időszakban inkább a mélybe hulló olajár határozza meg, jelentős eladói nyomást hozva a piacra.

Sokat esett a Richter is, a gyógyszergyártó annak ellenére nem tud régóta erőt mutatni, hogy sok elemző szerint vásárolni kell ezen a szinten a részvényt. A Richter értéke 1,2 százalékkal 37 200 forintra csökkent. A Magyar Telekom árfolyama is 2,3 százalékkal csökkent, annak ellenére, hogy a hozamok az elmúlt időszakban kedvezően változtak az osztalék szempontjából. Úgy látszik azonban a befektetők nem nagyon hisznek a részvényenkénti 50 forintos osztalékban, ezért eshetett az ár 425 forintra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!