Ráadásul a magyar növekedési adat és a kilátások is különösen rosszak lettek, ami jelentős zuhanást hozott a magyar börzén. Az esés élén az OTP részvénye állt a nap elején, ami nem is csoda, hiszen az emelkedést is ez a részvény vezette. Így hiába várta szinte mindenki, hogy ötössel kezdődjön a bankrészvény árfolyama már csütörtökön. Az OTP ugyanis rögtön a mélybe vetette magát, és a 4700 forintos kitörési szintjét is érintette napközben. Innen azonban elsőre nagyot pattant a részvény amely végül mintegy 10 milliárd forintos forgalom mellett 4801 forinton 2,2 százalékos mínuszban fejezte be a napot.

A többi vezető részvény esetében azonban érdekes szintek estek el. A Mol például annak ellenére esett nagyot, hogy kiderült nem kerül ki az MSCI-indexből a papír. Ennek ellenére a Dana Gas által 17 515 forinton eladott óriási csomag ára alá zárt a részvény, ami egyáltalán nem jó jel. A 17 490 forintos utolsó kötés érték 1,7 százalékos mínuszt takart.

A többi vezető részvény is alaposan megszenvedte a csütörtöki napot. A Magyar Telekom például nemcsak a 400 forintos szint alá esett be, hanem elesett a technikailag fontosabb 396 forintos árfolyam is. A 394 forintos záró ár 1,5 százalékos esést jelentett, ugyanakkor a következő ellenállás már csak 382 forint közelében van. A Richter esetében pedig a 35 000 forintos árfolyam mellett a 34 500 forintos szint is elesett, ami szintén nem túl sok jót vetít előre. A részvény ugyanúgy mint az OTP 2,2 százalékot esett, és 34 215 forinton fejezte be a kereskedést. A BUX így 1,9 százalékkal 18 869 pontra csökkent.

Tovább zuhan a Pannergy árfolyama is a részvény újabb 13 százalékkal 307 forintra csökkent.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!