Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A BUX zárásra maga mögött hagyta a nagyobb mélységeket, a 12 544,11 pontos nap végi érték 0,2 százalékkal múlta alul a keddit. A mutatót a nehéz kőként zuhanó OTP ellenében a nap végi hajrával 3,7 százalékkal 27 995 forintra dráguló Richter és a 2,3 százalékkal 10 240 forintra kapaszkodó - napközben 10 400-on tetőző - Mol igyekezett megtartani. A délelőtt még pluszban forgó Telekom viszont bő 1 százalékkal 574 forintra süllyedt.


A legnagyobb bank részvényeinek árfolyamával pontosan a keddi események fordítottja történt. A nap elején még azt számolgatták a befektetők, hogy meddig mehet fel a kurzus, ám némi hezitálás után óriási eladói nyomás nehezedett a részvény piacára. A papír több mint 14 milliárd forintos forgalom mellett zuhant, a mélypontot a 2854 forintos szint jelentette úgy, hogy a nap elején még 3150 forint közelében is kötöttek üzletet. A részvény 2900 forinton fejezte be a kereskedést, 6,3 százalékos mínuszban, azaz a mélyponthoz képest csökkent a veszteség.

A Richter mellett a szektortárs Egis papírjai is drágultak, ám csak kisebb mértékben, 0,8 százalékkal 10 800 forintra úgy, hogy zárás előtt két órával még másfél százalékos mínusznál tartottak. Az FHB nem követte az OTP-t: a jelzálogbank részvényei 1,4 százalékkal 750 forintra erősödtek. A Danubius a maga 1,9 százalékos olcsóbbodásával a vesztesek közé iratkozott fel, míg a Fotex lendületesen emelkedett, 3,2 százalékkal 386 forintra. A Synergon és a TVK 5 százalék körüli esést produkált, a nap vesztese címet viszont az AAA Auto érdemelte ki: a használtautó-kereskedő cég részvénye 11,2 százalékkal 79 forintra zuhant. A legnagyobb többletet az osztalékelsőbbségi Forrás-papírok hozták össze: e részvények 6,1 százalékkal 1050 forintra szépítettek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!