A BUX éppen meg tudott kapaszkodni a 27 ezer pontos határ felett, ami 1,7 százalékos visszaesést jelent az előző kereskedési naphoz képest. Az eladóké többsége az OTP piacán igyekezett megválni a papíroktól, a bankrészvény igen komoly, 34,4 milliárd forintos forgalomban 3,7 százalékkal 9320 forintra gyengült, ezzel főszerepet játszva a BUX esésében. Jókora mínuszt volt kénytelen elkönyvelni a Richter is, a gyógyszercég jegyzése 2,6 százalékos zuhanást követően 36 805 forinton állapodott meg, ezzel párhuzamosan pedig a Magyar Telekom árfolyama több mint 1 százalékkal 930 forintig esett. A vezető papírok között a Mol kivétel volt, 22,5 milliárd forintos kereskedésben 0,3 százalékkal 26 250 forintra drágult. Az alsóházban is borúlátó hangulat uralkodott, ám a közepes kapitalizációjú papírok teljesítményét tükröző mutató, a Bumix ugyanis a fő indextől kisebb mértékű 0,6 százalékos süllyedéssel abszolválta a napot. A kis mutató komponensei közül az Egis 0,7, az FHB 1, a Fotex pedig 1,1 százalékkal lett olcsóbb, miközben a 473 millió forint értékben gazdát cserélő Rába-részvények 2230 forintra, vagyis 1,3 százalékkal erősödtek. A nap legjobbja a 6,5 százalékos pluszt elérő Pannon-Váltó volt, a legrosszabbul pedig az egyik az Forrás-részvény szerepelt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!