A londoni tőzsdén a hadiipari BAe Systems hírei keserítették el a befektetőket. A Eurofighter vadászgép gyártója kiábrándító első félévi eredményekkel rukkolt elő, és mivel nem tudott egyértelmű előrejezést sem adni, a befektetők menekültek a részvénytől, mely végül - a FTSE-100 kosarának abszolút veszteseként - 14,3 százalékot veszített értékéből. A másik cég, melynek papírjaitól mindenki szabadulni próbált a Vodafone volt. A távközlési óriás részvényét két osztályzattal minősítette le a UBS Warburg, ráadásul a célárfolyamát is módosította 140-ről 100 pennyre. A Vodafone-papír árfolyama 6,1 százalékkal esett vissza. Az első félévben 27 százalékkal csökkent a Franciaország második legnagyobb bankjának számító Crédit Agricole SA nettó profitja. A visszaesés elsősorban a pénzintézet Argentínában elszenvedett veszteségeire illetve az olasz IntesaBci SpA-ból származó nyereség csökkenésére vezethető vissza. A Crédit Agricole adózott eredménye 576 millió eurót tett ki az első hat hónapban, szemben az egy évvel korábbi 788 millió euróval. A hitelintézet papírjának kurzusa 9,9 százalékot zuhant. Akadt egy jó hír is a piacon a sok rossz között: a luxusipar első számú szereplője, a LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA elsősorban költségcsökkentési intézkedéseinek köszönhetően 10 százalékkal növelte első féléves profitját.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!