A már bezárt tőzsdék közül a tokiói értéktőzsde irányadó Nikkei225 indexe 0,32 százalékkal, 22 686 pontra süllyedt, a részvények szélesebb körét felölelő Topix index pedig 0,15 százalék csökkenéssel fejezte be a napot - írja az MTI.

A már szintén bezárt ausztrál tőzsde irányadó mutatója 0,17 százalékkal gyengült, a tajvani tőzsdemutató viszont 0,64 százalékkal erősödött.

A reggel 7 órakor még nyitva tartó hongkongi tőzsde 0,47 százalékos, a sanghaji börze irányadó mutatója pedig 0,46 százalékos csökkenést jelzett, a szöuli Kospi mutató ugyanakkor 0,56 százalékos pluszban állt.

Tokiói tőzsdezáráskor, reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 36 cent (0,58 százalék) emelkedéssel 62,80 dolláron állt. (Máris haraptak a tőzsdén az új ötletre.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!