BUX
39006

Nagytulajdonos lesz a Brokernet a CIG-ben

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Brokernet csoporttal a CIG Pannonia - közölte a biztósító társaság a BÉT honlapján.

NAPI, 2011. január 25. kedd, 14:27


A megállapodást azzal a céllal írták alá, hogy írásban is rögzítsék, a stratégiai fontosságú kérdésekben történő együttműködésük kölcsönösen előnyöket biztosít mindkét fél számára - áll a bejelentésben. A felek a megállapodás értelmében közösen keresik azokat a potenciális üzleti lehetőségeket, melyek esetleges kiaknázásán keresztül tovább erősíthetik együttműködésüket. Ennek során három területre koncentrálnak: közös innováció és termékfejlesztés, értékesítés volumenének növelése és minőségének további javítása, és az üzleti érdekek és tulajdonosi érdekeltség hosszú távon való fenntartása és összehangolása.
A megállapodás részletezi az aláírást megelőző 1 év lezárását és az azt követő 4 éves időszakra vonatkozó bónusz érdekeltségi rendszert is. Ennek célja, hogy a Brpkernet tulajdonosai és menedzsmentje hosszú távon a CIG részvények megközelítően 10 százalékét birtokolják. Ennek keretében már meglévő részvények kerülnek átadásra piaci áron. A befektetői bizalom erősítése érdekében a Brokernet tulajdonosai vállalják, hogy az együttműködés ideje alatt legfeljebb annyi részvényt értékesítenek, amennyit a társaság tulajdonosainak a tőzsdei bevezetés kapcsán tett értékesítési korlátozása megenged, azaz a bevezetéstől számított egy éven belül 15 százalék és a következő egy évben további 15 százalék adható el.