A svájci frank 227,83 forintos új csúcsra is futott hétfőn reggel, míg az euróval szembeni árfolyama is az 1,18-as rekord közelében, 1,1820 körül ingadozott. Napközben nem is történ lényeges elmozdulás, délutánra azonban az euró erősödni tudott a dolláral szemben, és az amerikai börzék is pluszban nyitottak, ami 226 forintos szint alá hozta le a forint jegyzését. ez 0,7 százalékos erősödést jelentete, ami felerészben az euró erősödésének a frank ellenében, fel részben pedig a forint euróval szembeni izomosodásának volt betudható.

Az euróval szemben a forint jegyzése egy picit eltávolódott a 270-es szinttől, és 268,40 közelében kereskedtek vele.

Eközben a dollár is veszített értékéből az euróval szemben. A keresztárfolyam délután már az 1,42-es szint felett járt egy picivel, szemben a reggeli 1,41-es értékkel szemben. Igazi áttörést azonban a devizapiacon is az hozhat, ha a görög megszorító csomagot elfogadják szerdáig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!